Hulp nodig? Bel 03 30 999 04

Lokale & cloud backup

Garandeer de bescherming van elk apparaat in jouw organisatie tegen onvoorziene gebeurtenissen, en behoud volledige controle over de opslaglocatie – lokaal binnen je organisatie en/of in beveiligde cloudomgevingen in Belgische datacenters.

Illustratie over cloudservices, met computer, focus op security en data

Betrouwbare veiligheid: uw data, onze prioriteit

Bij Integri gaat onze zorg verder dan alleen hardware. We waarborgen de integriteit van cruciale bedrijfsgegevens en configuraties voor zowel servers als werkstations.

Als langdurige Silver partner van Veeam gebruiken we hun technologie. Of het nu binnen uw bedrijfsinfrastructuur is of in onze Belgische private cloud, uw back-updata wordt veilig beheerd, aangepast aan uw behoeften.

 • Een solide backupstrategie waarborgt de bedrijfscontinuïteit
 • Dataherstel in het geval van ransomware/cybercriminialiteit
 • Nodig om te voldoen aan steeds strengere regelgeving (NIS2)
 • Bescherming tegen dataverlies

Heb je een vraag over lokale of cloud backups?

Neem contact met ons op en we antwoorden binnen een werkdag

Klantenervaringen

Bekijk alle klantverhalen

FAQs

 • Hoe vaak moet ik back-ups maken?

  Dat is een cruciale vraag voor een effectieve back-upstrategie. Veel hangt in de eerste plaats af van de aard van de data. Is het data waar je een minimaal gegevensverlies kan veroorloven? Of wil je op hoge frequentie een versie aan de kant zetten, maar dan misschien voor een kortere periode? Of een combinatie van deze twee smaken waar een onderscheid wordt gemaakt tussen data van de huidige werkdag en alle andere data. Zoals u merkt is er geen eenduidig antwoord dat correct is voor alle situaties, maar door middel van de juiste vraagstelling komen we samen tot de perfect mix voor uw data.
 • Waar moet ik mijn back-ups opslaan?

  De keuze van opslaglocatie is ook essentieel. Overwegingen omvatten lokale opslag, externe harde schijven, netwerkopslag of cloudservices. Elk heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van de behoeften en risicotolerantie. Een veel gebruikte vuistregel voor een basisconfiguratie is de 3-2-1-regel: 3 kopieën van de back-up op 2 verschillende opslagmedia waarvan minstens 1 kopie fysiek gescheiden is van brondata en andere back-up kopieën.
 • Hoe kan ik de geldigheid van mijn back-ups controleren?

  Back-ups maken vormt een eerste stap, maar het waarborgen van hun bruikbaarheid op het cruciale moment is evenzeer van essentieel belang. Met regelmatige geautomatiseerde testen is het mogelijk om de genomen back-ups te valideren en hun geldigheid te verifiëren. Voor (virtuele) serverback-ups voeren we zelf tests uit om de opstartcapaciteit te bevestigen en de cruciale services te controleren. Dankzij doeltreffende automatisering en regelmatige steekproeven gebeurt dit op een efficiënte en betrouwbare wijze. Indien u tussentijds zelf een steekproef wilt uitvoeren, staan wij natuurlijk altijd klaar om u daarbij te assisteren.
 • Kan ik IT-ondersteuning krijgen als ik geen klant ben?

  Natuurlijk, we staan altijd klaar om te helpen, zelfs als u geen klant bent. Ons IT-servicedeskteam biedt de  best mogelijke service en assistentie aan iedereen die hulp nodig heeft. Aarzel dus zeker niet om contact met ons op te nemen, en  dan bieden wij u een antwoord op uw meest prangende IT-gerelateerde vragen en problemen.