Hulp nodig? Bel 03 30 999 04

Onze aanpak

Bij Integri hanteren we een no-nonsense aanpak: open, transparant en begrijpelijk. Geen ingewikkelde IT-termen, maar heldere taal. We zijn pragmatisch, gebaseerd op feiten en gericht op resultaat.

Een directe lijn met een IT-expert

Bij Integri geloven we in een persoonlijke benadering als het gaat om het oplossen van IT-uitdagingen. Daarom bieden we onze klanten een directe lijn met een toegewijde IT-expert.

Onze aanpak is gebaseerd op het opbouwen van sterke relaties en het begrijpen van de unieke behoeften van elk bedrijf dat we bedienen.

Met Integri heeft u niet alleen een IT-partner, maar ook een betrouwbare adviseur die altijd voor u klaar staat.

Waarom voor ons kiezen

Kies Integri als uw IT-partner, niet slechts als een IT-leverancier. Wij bieden doordachte, op maat gemaakte oplossingen die uw bedrijf vandaag versterken en voorbereiden op morgen.

Onze kracht ligt in onze technische benadering en pro-actieve aanpak waardoor we niet alleen problemen oplossen, maar duurzame en robuuste oplossingen bieden.

Klantenervaringen

Bekijk alle klantverhalen

FAQs

  • Wat kost IT-ondersteuning nu eigenlijk?

    Dat hangt 100% af van de noden van de IT-omgeving die ondersteund moet worden. Voor onze reactieve support werken we met een vast uurtarief. Het managed service contract is dan weer berekend op de grootte van de omgeving die ondersteund moet worden. Zowel voor de prestaties die in regie worden uitgevoerd als deze binnen het managed service contract, bezorgen we u maandelijks een overzicht van de geleverde support. Neem dus contact op voor uw offerte op maat.
  • Kan ik IT-ondersteuning krijgen als ik geen klant ben?

    Natuurlijk, we staan altijd klaar om te helpen, zelfs als u geen klant bent. Ons IT-servicedeskteam biedt de  best mogelijke service en assistentie aan iedereen die hulp nodig heeft. Aarzel dus zeker niet om contact met ons op te nemen, en  dan bieden wij u een antwoord op uw meest prangende IT-gerelateerde vragen en problemen.
  • Is een managed service contract verplicht bij Integri?

    Neen, bij Integri is een managed service contract zeker niet verplicht voor al onze klanten. We hebben echter wel gemerkt dat deze aanpak de meest effectieve manier is om te zorgen voor een consistente en hoogwaardige dienstverlening op het gebied van IT-ondersteuning. Hierdoor kunnen we proactief problemen aanpakken en ervoor zorgen dat uw IT-omgeving soepel en efficiënt blijft functioneren. We geloven dus wel dat ons managed service contract in het belang is van zowel onze klanten als het team om de best mogelijke service te kunnen leveren, maar voor kleinere omgevingen zeker geen must.

Partners

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op en we antwoorden binnen een werkdag